SSVV-trainingen

De SSVV organiseert regelmatig trainingen om veiligheidsprofessionals meer gevoel en inzicht te geven in de opzet en werking van onze schema's en het bijbehorende certificatieproces. Op deze pagina vind je het actuele trainingsaanbod en kun je je direct inschrijven.


Training Leidinggeven aan veilig werken

Vanaf april 2024 kan de training Leidinggeven aan veilig werken gevolgd worden. Om aan deze training deel te nemen, moet de cursist minimaal in het bezit zijn van een diploma VCA-VOL. De training ‘Leidinggeven aan veilig werken’ is een product van SSVV en wordt verzorgd door Gelling Publishing en Training en Learning and Development Academy.

De nieuwe training is bedoeld voor operationeel leidinggevenden, zoals uitvoerders, voormannen, ploegleiders, preventiemedewerkers en voorlieden en voor iedereen die aanspreekpunt is voor veiligheid tijdens werkzaamheden voor collega’s, toezichthouders, management en externen.

Tijdens de training oefenen deelnemers in herkenbare praktijksituaties en krijgen ze handvatten aangereikt voor hun werk als operationeel leidinggevende. Daarnaast worden vaardigheden ontwikkeld die de deelnemer versterken in zijn of haar leidinggevende rol. Het beschikken over vaardigheden is ook een belangrijke pijler en certificeringsvoorwaarde in de geplande update 6.1 van het VCA-schema van SSVV.

Uitgebreide informatie over de training en inschrijving is te vinden op de speciale website www.ssvvleiderschap.nl of download hier de leaflet voor deze opleiding.

13 november 2024: SSVV-training voor nieuwe VCA-auditoren

Ga je binnenkort als VCA-auditor aan de slag, of heb je net je eerste VCA-audits achter de rug? En wil je weten hoe je je optimaal op een audit voorbereidt, de audit correct uitvoert en hierover deskundig rapporteert? Schrijf je dan nu in voor de SSVV-training voor nieuwe VCA-auditoren!

Inschrijven

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Factuuradres

Vereist
Vereist
Vereist
Captcha Code

 

Nadat je je hebt ingeschreven, krijg je van ons een bevestigingsmail met informatie over hoe je het inschrijfgeld kunt betalen. Je deelname is pas definitief nadat we je betaling hebben ontvangen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktische informatie

Datum

Woensdag 13 november 2024

Tijd

8:30 - 16:30 uur (inclusief lunch)

Kosten

400 euro exclusief btw (exclusief kosten voor de aanschaf van een VCA-checklist of VCA-toelichting)

Groepsgrootte

Minimaal 4, maximaal 12 deelnemers

Locatie

SSVV, Castellum, Loire 150, 2491 AK Den Haag

De training in het kort

In de SSVV-training voor nieuwe auditoren leren we je wat het betekent om een professioneel audittraject te doorlopen, zoals het vanuit VCA is bedoeld. Ook helpen we je bij het ontwikkelen van de bijbehorende vaardigheden. Zo haal je het beste uit jezelf, draag je bij aan het vergroten van de veiligheid op de werkvloer en help je het vertrouwen in het VCA-schema te versterken.

Resultaten

In deze korte maar intensieve training ontdek je hoe jij jouw audits meer betekenis en impact kunt geven. Je ervaart hoe succesvol een doordachte en gestructureerde aanpak kan zijn, verbetert je auditvaardigheden en verruimt je kennis over VCA, door te leren en te doen.

Je leert kritisch kijken en denken en oefent met nieuwe inzichten en vaardigheden tijdens de training en in de praktijk. De scherpe feedback die je krijgt geeft je beter zicht op je kwaliteiten en ontwikkelpunten. Ook kun je eigen voorbeelden en casuïstiek inbrengen.

Zo geven we je de handvatten om een complete VCA-auditor te worden, die de inhoud van de checklist kan toetsen en duiden binnen de specifieke werkpraktijk van het te certificeren bedrijf.

Voor wie

Professionals die binnenkort bij een erkende certificatie-instelling aan de slag gaan als VCA-auditor, of net zijn begonnen. Enige voorkennis is een vereiste.

Heb je al wat auditervaring opgedaan, maar wil je jouw kennis en vaardigheden opfrissen? Ook dan ben je van harte welkom.

Wanneer

  • 13-11-2024

Opzet op hoofdlijnen

Ter voorbereiding op de training neem je de VCA-checklist en de Toelichting VCA 2017/6.0 door. Ook loop je een dag mee met een ervaren VCA-auditor van jouw certificatie-instelling. Van deze meeloopdag maak je een verslag.

De trainingsdag zelf staat in het teken van leren, oefenen en reflecteren.

Je sluit de training af door zelfstandig een VCA-audit uit te voeren, waarbij je het geleerde in de praktijk brengt. De werkgroep Kwaliteit Certificatie van de SSVV beoordeelt je auditrapport en geeft je feedback. Als je de training succesvol hebt afgerond, krijg je van de SSVV een certificaat.

20 november 2024: Oriëntatietraining 'Focus op VCA'

Ben jij VGM-functionaris, KAM-coördinator of SHEQ-medewerker bij een bedrijf dat VCA-gecertificeerd is of dit wil worden? En wil je weten hoe je jouw bedrijf optimaal op een (her)certificatie-audit voorbereidt en scherp houdt op de doelstellingen van VCA? Dan is de oriëntatietraining Focus op VCA misschien wel iets voor jou!

Inschrijven

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Factuuradres

Vereist
Vereist
Vereist
Captcha Code

 

Nadat je je hebt ingeschreven, krijg je van ons een bevestigingsmail met informatie over hoe je het inschrijfgeld kunt betalen. Je deelname is pas definitief nadat we je betaling hebben ontvangen.

Praktische informatie

Datum

woensdag 20 november 2024

Tijd

9:00 - 13:00 uur (inclusief lunch)

Kosten

400 euro exclusief btw (exclusief kosten voor de aanschaf van een VCA-checklist of VCA-toelichting)

Groepsgrootte

Minimaal 4, maximaal 10 deelnemers

Locatie

SSVV, Castellum, Loire 150, 2491 AK Den Haag

De training in het kort

In de training Focus op VCA helpen we je het maximale uit de VCA-checklist te halen. Leer welke eisen VCA stelt aan het VGM- beheersysteem van jouw bedrijf en hoe die jouw bedrijf helpen om veiliger en gezonder te werken. Ontdek hoe je slim invulling kunt geven aan de eisen, op een manier die past bij jouw bedrijf en jullie manier van werken. Zodat je daar deskundig over kunt adviseren.

Resultaten
In deze korte maar intensieve training ontdek je hoe je jouw bedrijf met meer impact kunt adviseren over VCA. Je ervaart hoe succesvol een doordachte en
gestructureerde aanpak voor een interne audit kan zijn en verruimt je kennis over VCA, door te leren en te doen. Je leert kritisch kijken en denken en oefent met nieuwe inzichten en vaardigheden die je na de training direct in de praktijk kunt brengen. Ook kun je eigen voorbeelden en casuïstiek inbrengen. Zo geven we je de handvatten om een completere adviseur te worden, die de inhoud van de checklist kan toetsen en duiden binnen de specifieke werkpraktijk van het eigen bedrijf.

Voor wie
Professionals die beroepsmatig bezig zijn met veiligheid, gezondheid en arbeidsomstandigheden en die adviseren over de inrichting van het VGM-beheersysteem van hun bedrijf. De oriëntatietraining is waardevol wanneer je nog niet zo veel ervaring hebt, maar ook wanneer je al wat langer meedraait en je jouw kennis en vaardigheden eens goed wilt opfrissen.

Wanneer

  • 20-11-2024

Opzet op hoofdlijnen
Ter voorbereiding op de training neem je de VCA-checklist en de Toelichting VCA 2017/6.0 door. De trainingsdag zelf duurt 4 uur en staat in het teken van leren, oefenen en reflecteren. Je maakt kennis met het VCA-stelsel en het auditproces, verdiept je in de opzet van de VCA-checklist en gaat aan de slag met het toepassen van de inhoud. Als je de training succesvol hebt afgerond, krijg je van de SSVV een certificaat.