SSVV-assessment werk- en denkniveau VCA-auditoren

Wil uw medewerker als VCA-auditor aan de slag, maar voldoet hij niet aan de opleidingseis van VCA 2017/6.0? Dan kan ons assessment uitkomst bieden. Hiermee kan worden aangetoond dat uw medewerker het werk- en denkniveau heeft dat wij van een VCA-auditor verwachten. Vervolgens kunt u een verzoek indienen om een uitzondering van de formele opleidingseis te maken.

Inschrijven

Gegevens kandidaat

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist

Factuuradres

Vereist
Vereist
Vereist

Contactpersoon certificatie-instelling voor bespreking rapportage

Onderstaande informatie hoeft niet te worden ingevuld als u zich als zzp'er voor het assessment inschrijft.

 

U krijgt van ons een bevestigingsmail en daarna ontvangt u de factuur.

Praktische informatie

Tijdsinvestering

3,5 uur (0,5 uur voorbereiden assessment, 2 uur afnemen assessment, 1 uur telefonisch bespreken resultaten)

Kosten

750 euro exclusief btw

Locatie

Het assessment vindt plaats op het kantoor van de SSVV:
Castellum gebouw C (‘Synthesium’)
Loire 150
2491 AK Den Haag

Meer weten?

Neem contact op met Ann Elmzoon (SSVV).

Het assessment in het kort

Bedrijven die VCA-gecertificeerd zijn of willen worden, moeten kunnen vertrouwen op goede en deskundige certificatie. Daarom stelt VCA 2017/6.0 eisen aan de kennis, ervaring en competenties van uw VCA-auditoren. Eén van de eisen is dat zij een opleiding hebben op minimaal bachelorniveau of gelijkwaardig. In de praktijk is dit niet altijd het geval. U kunt de SSVV dan vragen een uitzondering te maken, zodat uw medewerker alsnog als VCA-auditor aan de slag kan. De SSVV heeft hiervoor een protocol gemaakt. Volgens dit protocol moet een medewerker die niet aan de oorspronkelijke opleidingseis voldoet, een niet-verkorte hbo-opleiding succesvol hebben afgerond. Is ook dit niet het geval, dan moet u kunnen aantonen dat de medewerker een hbo/bachelor werk- en denkniveau heeft. De SSVV heeft hiervoor samen met marktleider GITP/PiCompany een assessment ontwikkeld.

Voor wie

Het SSVV-assessment is bedoeld voor medewerkers van erkende certificatie-instellingen zonder opleiding op bachelorniveau (of gelijkwaardig) en zonder succesvol afgeronde, niet-verkorte hbo-opleiding.

Wilt u als zzp’er bij een erkende certificatie-instelling als VCA-auditor aan de slag en geldt dit ook voor u? Ook dan kunt u van ons assessment gebruikmaken.

Opzet

Het SSVV-assessment bestaat uit drie onderdelen: een cognitieve capaciteitentest, een persoonlijkheidsvragenlijst en een drijfverentest. Hiermee brengen we de volgende zaken in kaart:

  • Het probleemoplossend vermogen en de algemene intelligentie van de kandidaat.
  • Het natuurlijke gedrag van de kandidaat, en zijn aanleg om het werkgedrag van een goede VCA-auditor te ontwikkelen en vol te houden.
  • De belangrijkste drijfveren van de kandidaat in relatie tot het werk van de VCA-auditor.

Werkwijze

Ter voorbereiding kan de kandidaat vanuit huis een verkort proefassessment doen, om alvast gevoel te krijgen voor hoe het systeem werkt en wat voor soort vragen hij kan verwachten.

Het assessment zelf vindt plaats op locatie bij de SSVV en duurt ongeveer 2 uur. De kandidaat krijgt direct na afloop via e-mail een rapportage met de resultaten. Een consultant van GITP/PiCompany plant vervolgens een belafspraak om de rapportage met de kandidaat en zijn opdrachtgever te bespreken.