B-VCA examen in vier modules

Gebleken is dat, voor sommige doelgroepen die verplicht zijn om het diploma VCA-basis te behalen, dit niet altijd een even makkelijke opgave is. Om hen hierbij te helpen heeft het SSVV de mogelijkheid ontwikkeld om het VCA-examen in delen te maken: B-VCA Modulair examen.

 

Dit houdt in dat het examen in 4 delen gemaakt kan worden. De indeling van de examens sluit aan bij een lesmethode die gebruikt wordt bij MBO-Entree. Hierdoor blijft het diploma basis veiligheid voor deze groep voor deze groep toch toegankelijk. We maken hiermee ook aansluiting met groepen uit de arbeidsmarkt die zonder veiligheidsopleiding en diploma niet in aanmerking zouden komen voor stage en of werk bij de ‘achterbannen’

Voorwaarden en belangrijke weetjes zijn:

  • De toetsmatrijs van de vier modules staat in de downloadsectie van deze pagina : https://www.ssvv.nl/opleiding/vca-examens . Met die toetsmatrijs kunnen opleiders hun kandidaten voorbereiden op het gemoduleerd B-VCA examen.
  • Aanmelden via een van de erkende examencentra.
  • De examenvorm is alleen in het Nederlands beschikbaar in de modules die in de toetsmatrijs worden beschreven. De modules zijn niet op maat aanpasbaar.
  • De uitslag van de modules is maximaal 1 jaar geldig. Op het moment dat alle vier de modules zijn behaald ontvangt de deelnemer een B-VCA diploma.
  • De uitslag van modules wordt niet in het CDR van SSVV weergegeven. Het B-VCA diploma dat de deelnemer krijgt na het behalen van alle vier de modules  komt uiteraard wel in het CDR van SSVV.